A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Értékes vagy- pátrohai ifjúsági alkalom

Értékes vagy!

Körzeti ifjúsági találkozót szervezett a Titus Hitéleti Alapítvány, melynek résztvevőit a pátrohai ref.  gyülekezet fogadta nagy szeretettel. Az alkalom címe ez volt: Értékes vagy!

Koncz Imre pátrohai lelkész köszöntötte a megjelenteket, akik több mint százan voltak 10 gyülekezetből. Azt kívánta a fiataloknak, hogy legyen olyan hatással rájuk ez a nap, hogy aztán ők maguk is jó hatással legyenek másokra. A gyülekezet gondnoka, Gerzsenyi Béla az Ézsaiás 43:1-el nyitotta meg az alkalmat: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!”

Ezután Csegei István a Szabolcs-beregi ref. egyházmegye esperese hirdette az Igét az I. Péter 5:6-7 alapján. Igehirdetésének két súlyponti üzenete volt. 1. Alázzátok meg magatokat -  az Isten így fog felmagasztalni benneteket. Az előtt az Isten előtt alázhatjuk meg magunkat, aki a Fiát adta értünk. Ebben a mai, kapzsi világban sokan nehezen találják meg a helyüket, pedig a megoldás Jézus Krisztus. Isten nélkül a nép elpusztul, de ha újjászületik, akkor Jézus Krisztus által megtartatik. 2. Majd beszélt a teherviselésről is. A mindennapi gondjaink összetörnek bennünket. A kikapcsolódás jót tesz ugyan, de nem tesz gondtalanná. Bízd életedet Jézusra! – hangzott el a nagyon határozott felhívás.

Az igeszolgálat után a Budapest-Pasaréti Ref. Gyülekezet Sámuel ifjúsági csoportjának igen elgondolkoztató jelenete következett a foltmanókról. A jót cselekvő, a ruhájukat rendben tartó, az okos manók aranyszínű csillagot kaptak a ruháikra, a rosszak, a rendezetlen külsejűek, a kevésbé okosak szürke pontot. Ezeket a többiek kiközösítették.

Majd két villám jelenet következett. Hogyan aláznak meg valakit egy állásinterjún, és miként alázza meg a TV-t néző férj a feleségét.  Majd megjelent Lucia, akin nem maradtak meg sem a csillagok, sem a szürke pontok. Az egyik szomorú manó Pancsiellóhoz ( ő faragta a manókat), ment el, aki elmondta, hogy neki kedves, mert őt is ő készítette. Szürke pontjai ellenére neki értékes, mert az övé.

Ezután bizonyságtételek következtek. Miből tudjuk meg, hogy értékesek vagyunk? - hangzott el a kérdés. Abból, hogy az Alkotónk visszavásárolt bennünket Fia vérén. Péter apostol írja első levelében: „nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén.”

Egy másik fiatal arról beszélt, hogy Isten nem a teljesítményeink alapján szeret bennünket.

Ezután az udvaron a gyülekezet megterített asztallal, sok finomsággal látta vendégül a jelenlévőket. Majd a fiatalok 5 csoportban beszélgettek az elhangzottakról, a látottakról, s tehették fel kérdéseiket. 

A kiscsoportos megbeszélés után a templomban egy bizonyságtételben a jelenlévők a következő kérdésekkel szembesülhettek: Honnan jöttél? Hová tartasz? Mi a célja az életednek? A Sámuel ifjúsági csoport tagja a személyes példájával mutatta meg, hogy az ő életében Isten hogyan adott feleletet ezekre a kérdésekre, és különösen azt, hogy miként szabadította meg őt a halál utáni léttől való félelmeiből.  

A nap folyamán a fiatalok több éneket is megtanulhattak Bakó László, Szécsi Éva és Bodnár Márta debreceni teológusok, valamint a budapesti fiatalok közreműködésével.

A résztvevő fiatalokat egy-egy fából készült (hal, benne kereszt) nyaklánccal ajándékozták meg a szervezők.

Végül Bodnár Péter demecseri lelkész, a Titus Hitéleti Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönte meg azok fáradozását, akik a nap megszervezésében, lebonyolításában valamilyen szolgálatot végeztek, külön megköszönve a Szabolcs-Beregi Ref. Egyházmegye támogatását.

Bakó László teológus a Csillagpontra való meghívást adta át a fiataloknak.

Az alkalom Bodnár Márta imádságával és Dr. Pótor Imre áldásmondásával zárult.

A fiatalok szívükben az Ige tanításával, a közösség megtapasztalásának örömével, és azzal a reménységgel tértek haza, hogy Isten kegyelméből szeptember végén a dögei gyülekezetben újra találkozhatnak majd.

Bodnár Péter

 

 
Újságcikkek
 
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM