A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Értékes vagy- pátrohai ifjúsági alkalom

Értékes vagy!

Körzeti ifjúsági találkozót szervezett a Titus Hitéleti Alapítvány, melynek résztvevőit a pátrohai ref.  gyülekezet fogadta nagy szeretettel. Az alkalom címe ez volt: Értékes vagy!

Koncz Imre pátrohai lelkész köszöntötte a megjelenteket, akik több mint százan voltak 10 gyülekezetből. Azt kívánta a fiataloknak, hogy legyen olyan hatással rájuk ez a nap, hogy aztán ők maguk is jó hatással legyenek másokra. A gyülekezet gondnoka, Gerzsenyi Béla az Ézsaiás 43:1-el nyitotta meg az alkalmat: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!”

Ezután Csegei István a Szabolcs-beregi ref. egyházmegye esperese hirdette az Igét az I. Péter 5:6-7 alapján. Igehirdetésének két súlyponti üzenete volt. 1. Alázzátok meg magatokat -  az Isten így fog felmagasztalni benneteket. Az előtt az Isten előtt alázhatjuk meg magunkat, aki a Fiát adta értünk. Ebben a mai, kapzsi világban sokan nehezen találják meg a helyüket, pedig a megoldás Jézus Krisztus. Isten nélkül a nép elpusztul, de ha újjászületik, akkor Jézus Krisztus által megtartatik. 2. Majd beszélt a teherviselésről is. A mindennapi gondjaink összetörnek bennünket. A kikapcsolódás jót tesz ugyan, de nem tesz gondtalanná. Bízd életedet Jézusra! – hangzott el a nagyon határozott felhívás.

Az igeszolgálat után a Budapest-Pasaréti Ref. Gyülekezet Sámuel ifjúsági csoportjának igen elgondolkoztató jelenete következett a foltmanókról. A jót cselekvő, a ruhájukat rendben tartó, az okos manók aranyszínű csillagot kaptak a ruháikra, a rosszak, a rendezetlen külsejűek, a kevésbé okosak szürke pontot. Ezeket a többiek kiközösítették.

Majd két villám jelenet következett. Hogyan aláznak meg valakit egy állásinterjún, és miként alázza meg a TV-t néző férj a feleségét.  Majd megjelent Lucia, akin nem maradtak meg sem a csillagok, sem a szürke pontok. Az egyik szomorú manó Pancsiellóhoz ( ő faragta a manókat), ment el, aki elmondta, hogy neki kedves, mert őt is ő készítette. Szürke pontjai ellenére neki értékes, mert az övé.

Ezután bizonyságtételek következtek. Miből tudjuk meg, hogy értékesek vagyunk? - hangzott el a kérdés. Abból, hogy az Alkotónk visszavásárolt bennünket Fia vérén. Péter apostol írja első levelében: „nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén.”

Egy másik fiatal arról beszélt, hogy Isten nem a teljesítményeink alapján szeret bennünket.

Ezután az udvaron a gyülekezet megterített asztallal, sok finomsággal látta vendégül a jelenlévőket. Majd a fiatalok 5 csoportban beszélgettek az elhangzottakról, a látottakról, s tehették fel kérdéseiket. 

A kiscsoportos megbeszélés után a templomban egy bizonyságtételben a jelenlévők a következő kérdésekkel szembesülhettek: Honnan jöttél? Hová tartasz? Mi a célja az életednek? A Sámuel ifjúsági csoport tagja a személyes példájával mutatta meg, hogy az ő életében Isten hogyan adott feleletet ezekre a kérdésekre, és különösen azt, hogy miként szabadította meg őt a halál utáni léttől való félelmeiből.  

A nap folyamán a fiatalok több éneket is megtanulhattak Bakó László, Szécsi Éva és Bodnár Márta debreceni teológusok, valamint a budapesti fiatalok közreműködésével.

A résztvevő fiatalokat egy-egy fából készült (hal, benne kereszt) nyaklánccal ajándékozták meg a szervezők.

Végül Bodnár Péter demecseri lelkész, a Titus Hitéleti Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönte meg azok fáradozását, akik a nap megszervezésében, lebonyolításában valamilyen szolgálatot végeztek, külön megköszönve a Szabolcs-Beregi Ref. Egyházmegye támogatását.

Bakó László teológus a Csillagpontra való meghívást adta át a fiataloknak.

Az alkalom Bodnár Márta imádságával és Dr. Pótor Imre áldásmondásával zárult.

A fiatalok szívükben az Ige tanításával, a közösség megtapasztalásának örömével, és azzal a reménységgel tértek haza, hogy Isten kegyelméből szeptember végén a dögei gyülekezetben újra találkozhatnak majd.

Bodnár Péter

 

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Január
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj