A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Közösségépítés a demecseri gyülekezetben-Reformátusok Lapja

Közösségépítés a demecseri gyülekezetben

2007-et a Magyarországi Református Egyház a "közösség évének" nyilvánította. Bár gyülekezetünk kisvárosban él é s a tagjai nagyrészt ismerikegymást, mégis úgy határoztunk, hogya közösség építése terén mi is igyekszünk tenni valamit.

Július 1-re gyülekezeti délutánt szerveztünk a demecseri parkerdőben. A gyülekezeti alkalmon való hirdetés és a plakát mellett igyekeztünk személyes meghívásokkal elérni azokat is, akik csak ritkán jelennek meg gyülekezeti alkalmainkon. A kisváros közelében gondosan kialakított helyre 43-an érkeztünk meg, hogy a természet közelségében , árnyas fák alatt együtt tölthessünk néhány szép órát.

A lelkipásztor köszöntőjében a 133. zsoltárt olvasta fel, melyben arról szól a zsoltáros, hogy Isten oda küld áldást, ahol „együtt lakoznak az atyafia”. Az atyafiság, a testvéri kapcsolat fontos „alkotóeleme” az Isten népe közösségének. Aztán különvonultak a résztvevők és három csoportban (két felnőtt és ifjúsági) a keresztyén élet alapjairól beszélgettek, ami a közösségi (gyülekezeti élet) meghatározója.

Így szó volt Jézusról, mint középpontról, és összetartó erőről, az Igéről, mint közös alapról, amely meghatározza az egymáshoz való tartozást is, magáról a közösségről, mint „egy testről”.

Majd a csoportok beszélgettek az imádságról, mint az Istennel való kapcsolat eszközéről, amely által közelebb kerülhet a hívő ember Istenhez, de egymáshoz i, és végül a szolgálatról, amit a közösség tagjaként lehet és kell végezni. A gyermekekkel eközben két óvónő foglalkozott. Mód nyílt kötetlen beszélgetésekre is. Kismamák cserélték ki tapasztalataikat a gyermeknevelés nehézségeiről és örömeiről, presbiterek beszélték meg az éppen aktuális kérdéseket, az asszonyok cserélték ki gondolataikat. Aztán két csoportra osztva a gyülekezeti délutánon jelenlévőket izgalmas bibliai vetélkedő részesei és nyertesei voltak a megjelentek. Az Ismered-e a Bibliát? – játék, mely a Titus Hitéleti Alapítvány kiadványa, bizony próbára tette az évtizedek óta Szentírást olvasók tudását is. A gyülekezeti délután kora este imádsággal és áldással zárult.  

Bodnár Péter

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Január
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Ann&#224;cska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj