A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Közösségépítés a demecseri gyülekezetben-Reformátusok Lapja

Közösségépítés a demecseri gyülekezetben

2007-et a Magyarországi Református Egyház a "közösség évének" nyilvánította. Bár gyülekezetünk kisvárosban él é s a tagjai nagyrészt ismerikegymást, mégis úgy határoztunk, hogya közösség építése terén mi is igyekszünk tenni valamit.

Július 1-re gyülekezeti délutánt szerveztünk a demecseri parkerdőben. A gyülekezeti alkalmon való hirdetés és a plakát mellett igyekeztünk személyes meghívásokkal elérni azokat is, akik csak ritkán jelennek meg gyülekezeti alkalmainkon. A kisváros közelében gondosan kialakított helyre 43-an érkeztünk meg, hogy a természet közelségében , árnyas fák alatt együtt tölthessünk néhány szép órát.

A lelkipásztor köszöntőjében a 133. zsoltárt olvasta fel, melyben arról szól a zsoltáros, hogy Isten oda küld áldást, ahol „együtt lakoznak az atyafia”. Az atyafiság, a testvéri kapcsolat fontos „alkotóeleme” az Isten népe közösségének. Aztán különvonultak a résztvevők és három csoportban (két felnőtt és ifjúsági) a keresztyén élet alapjairól beszélgettek, ami a közösségi (gyülekezeti élet) meghatározója.

Így szó volt Jézusról, mint középpontról, és összetartó erőről, az Igéről, mint közös alapról, amely meghatározza az egymáshoz való tartozást is, magáról a közösségről, mint „egy testről”.

Majd a csoportok beszélgettek az imádságról, mint az Istennel való kapcsolat eszközéről, amely által közelebb kerülhet a hívő ember Istenhez, de egymáshoz i, és végül a szolgálatról, amit a közösség tagjaként lehet és kell végezni. A gyermekekkel eközben két óvónő foglalkozott. Mód nyílt kötetlen beszélgetésekre is. Kismamák cserélték ki tapasztalataikat a gyermeknevelés nehézségeiről és örömeiről, presbiterek beszélték meg az éppen aktuális kérdéseket, az asszonyok cserélték ki gondolataikat. Aztán két csoportra osztva a gyülekezeti délutánon jelenlévőket izgalmas bibliai vetélkedő részesei és nyertesei voltak a megjelentek. Az Ismered-e a Bibliát? – játék, mely a Titus Hitéleti Alapítvány kiadványa, bizony próbára tette az évtizedek óta Szentírást olvasók tudását is. A gyülekezeti délután kora este imádsággal és áldással zárult.  

Bodnár Péter

 
Újságcikkek
 
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM