A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Feltámadott az Úr bizonnyal...- Húsvét 2009

„Feltámadott az Úr bizonnyal…”

 

Ezzel a boldog felismeréssel és bizonyságtétellel tértek vissza az emmausi tanítványok Jeruzsálembe és jelentek meg a tizenegy tanítvány körében.

Szomorúan, csalódva indultak haza még néhány órával azelőtt a fővárosból. Azt remélték, hogy Jézus fogja megváltani a világot, de Ő halott. Megölték, mint egy gonosztevőt. Mennek haza a szívük mély fájdalmával és teljesen kiábrándulva. Néhány asszony beszélt ugyan arról, hogy Jézust nem találták a sírban, de ezt ők nem értik, csak még jobban összezavarta őket.

Hányan vannak ma is, akik szomorúan, vagy összezavartan, csalódottan vagy éppen kiábrándulva készülnek a Húsvét ünnepére. Még keresztyén emberek is lehetnek ilyen lelki állapotban az ünnep előtt. De nem kellene ennek így kennie!

Nagypéntek eseménye valóban lehangoló, ha arról az oldalról közelítjük meg, hogy milyen nagy az ember gonoszsága. Bizony ma is nagy! De Jézus ott a keresztfán, a legnagyobb szenvedések között, akkor, amikor nemcsak a tanítványai, de még a mennyei Atyja is magára hagyta végezte el a legcsodálatosabb munkát ezen a földön. Ez a megváltás csodája. Meghalt, hogy nekünk bűnbocsánatunk legyen, igazi életünk ezen a Földön és örökéletünk Odaát. Aki hittel elfogadja, az már most megnyerte ezt a csodálatos ajándékot.

Húsvét eseménye, az emberi ész számára felfoghatatlan csodája (de hisz éppen ez a csoda lényege) pedig beragyoghatja az ünneplésünket. Jézus feltámadásával bebizonyította, hogy nem a halálé a végső szó. Ez a test az enyészeté lesz, de új testben, az apostol megfogalmazásában „lelki testben” mi is feltámadunk majd az utolsó napon, s Vele, a mi Urunkkal lehetünk. Ez nem menekülés a jelen problémái elől, de egy hatalmas erőforrás lehet a nehézségekben.

Az emmausi tanítványok bizonyságtétele után az első keresztyén emberek, ha összetalálkoztak így köszöntötték egymást: „Feltámadott az Úr!” – a válasz pedig így hangzott: „Bizonnyal feltámadott!”

Kívánom, hogy töltse be az igazi húsvéti öröm minden kedves Olvasó szívét és életét!

Bodnár Péter ref. lelkész

 
Újságcikkek
 
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM