A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Gyülekezetünk hírei
Gyülekezetünk hírei : Ifjúsági csendesnap - Döge

Ifjúsági csendesnap - Döge

Szeptember 12-én egy verőfényes késő nyári, kora őszi szombat délutánon a mindenség Ura kegyelméből közel száz fiatal engedett a hívó szónak és élt a találkozás lehetőségével. A Titus Hitéleti Alapítvány szervezésében e délután a Szabolcs-Beregi egyházmegye egyik gyülekezetében, Dögében volt az immár hagyományokkal rendelkező ifjúsági találkozó. ref-demecser.gportal.hu/picview.php


A több mint ezer ülőhelyes, gyönyörűen felújított templomban Bodnár Péter a kuratórium elnöke köszöntötte a megjelenteket. A bevezető áhítatot Csegei István esperes tartotta, aki a Máté 13:45-46 alapján beszélt az igazgyöngyről. A példázatból kiemelte, hogy az Isten országa, mint legfőbb érték a fiatalok számára is el van készítve. Keressük, és alázatos szívvel-lélekkel ragadjuk meg – szólította fel az ifjú hallgatókat az esperes.

Ezután a kisvárdai református ifjúság tagjai adták elő az Isten pénze című zenés művet (Tolcsay-Müller-Sziámi ua. című darabja és Dickens Karácsonyi ének című könyve feldolgozása) amelyet Százvai László ifjúsági lelkész személyes jellegű bizonyságtételében a bibliai Bolond gazdag történetéről beszélt. Elmondta, hogy az az ember a bolond gazdag, akinek nincsen lelke. Isten adta a bő termést, de a tulajdonos nem jól élt vele. A keresztyén embernek sokszor az anyagias világban az árral szemben kell úsznia. Figyelmeztette a figyelmes hallgatókat, hogy „Nem érdemes jövendőt tervezni a jövő Ura nélkül!” Végül azt a kérdést tette fel mindannyiunk számára, hogy mi az, amivel a legtöbb időt töltjük?

A szünetben a helyi gyülekezet gazdagon terített asztalokhoz invitálta a résztvevőket. A finomságok elfogyasztása után öt csoportban folytatódott a látottak- hallottak megbeszélése.

A csoportos beszélgetés és imádkozás után a kisvárdai ifjúság a Szabadító rockoratóriumot adta elő, melyet az első előadáshoz hasonlóan a hallgatók viharos tapssal köszöntek meg.

A nap folyamán három teológus éneket tanított és vezetett. A nap moderátora, Bodnár Péterné demecseri lelkész köszönetet mondott a szolgálatot végzőknek. A gyülekezet lelkésze, Terjékné Eszterhai Enikő imádsága után a fiatalok a szívükben sok Igével, énekkel, élménnyel, kezükben pedig egy ajándékkönyvvel távoztak. És azzal a biztatással és reménységgel is, hogy tavasszal a nagyvarsányi gyülekezetben újra találkozhatnak majd egymással.

Bodnár Márta

 
Újságcikkek
 
Naptár
2020. Október
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM