A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Feltámadott az Úr bizonnyal...- Húsvét 2009

„Feltámadott az Úr bizonnyal…”

 

Ezzel a boldog felismeréssel és bizonyságtétellel tértek vissza az emmausi tanítványok Jeruzsálembe és jelentek meg a tizenegy tanítvány körében.

Szomorúan, csalódva indultak haza még néhány órával azelőtt a fővárosból. Azt remélték, hogy Jézus fogja megváltani a világot, de Ő halott. Megölték, mint egy gonosztevőt. Mennek haza a szívük mély fájdalmával és teljesen kiábrándulva. Néhány asszony beszélt ugyan arról, hogy Jézust nem találták a sírban, de ezt ők nem értik, csak még jobban összezavarta őket.

Hányan vannak ma is, akik szomorúan, vagy összezavartan, csalódottan vagy éppen kiábrándulva készülnek a Húsvét ünnepére. Még keresztyén emberek is lehetnek ilyen lelki állapotban az ünnep előtt. De nem kellene ennek így kennie!

Nagypéntek eseménye valóban lehangoló, ha arról az oldalról közelítjük meg, hogy milyen nagy az ember gonoszsága. Bizony ma is nagy! De Jézus ott a keresztfán, a legnagyobb szenvedések között, akkor, amikor nemcsak a tanítványai, de még a mennyei Atyja is magára hagyta végezte el a legcsodálatosabb munkát ezen a földön. Ez a megváltás csodája. Meghalt, hogy nekünk bűnbocsánatunk legyen, igazi életünk ezen a Földön és örökéletünk Odaát. Aki hittel elfogadja, az már most megnyerte ezt a csodálatos ajándékot.

Húsvét eseménye, az emberi ész számára felfoghatatlan csodája (de hisz éppen ez a csoda lényege) pedig beragyoghatja az ünneplésünket. Jézus feltámadásával bebizonyította, hogy nem a halálé a végső szó. Ez a test az enyészeté lesz, de új testben, az apostol megfogalmazásában „lelki testben” mi is feltámadunk majd az utolsó napon, s Vele, a mi Urunkkal lehetünk. Ez nem menekülés a jelen problémái elől, de egy hatalmas erőforrás lehet a nehézségekben.

Az emmausi tanítványok bizonyságtétele után az első keresztyén emberek, ha összetalálkoztak így köszöntötték egymást: „Feltámadott az Úr!” – a válasz pedig így hangzott: „Bizonnyal feltámadott!”

Kívánom, hogy töltse be az igazi húsvéti öröm minden kedves Olvasó szívét és életét!

Bodnár Péter ref. lelkész

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!