A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Feltámadott az Úr bizonnyal...- Húsvét 2009

„Feltámadott az Úr bizonnyal…”

 

Ezzel a boldog felismeréssel és bizonyságtétellel tértek vissza az emmausi tanítványok Jeruzsálembe és jelentek meg a tizenegy tanítvány körében.

Szomorúan, csalódva indultak haza még néhány órával azelőtt a fővárosból. Azt remélték, hogy Jézus fogja megváltani a világot, de Ő halott. Megölték, mint egy gonosztevőt. Mennek haza a szívük mély fájdalmával és teljesen kiábrándulva. Néhány asszony beszélt ugyan arról, hogy Jézust nem találták a sírban, de ezt ők nem értik, csak még jobban összezavarta őket.

Hányan vannak ma is, akik szomorúan, vagy összezavartan, csalódottan vagy éppen kiábrándulva készülnek a Húsvét ünnepére. Még keresztyén emberek is lehetnek ilyen lelki állapotban az ünnep előtt. De nem kellene ennek így kennie!

Nagypéntek eseménye valóban lehangoló, ha arról az oldalról közelítjük meg, hogy milyen nagy az ember gonoszsága. Bizony ma is nagy! De Jézus ott a keresztfán, a legnagyobb szenvedések között, akkor, amikor nemcsak a tanítványai, de még a mennyei Atyja is magára hagyta végezte el a legcsodálatosabb munkát ezen a földön. Ez a megváltás csodája. Meghalt, hogy nekünk bűnbocsánatunk legyen, igazi életünk ezen a Földön és örökéletünk Odaát. Aki hittel elfogadja, az már most megnyerte ezt a csodálatos ajándékot.

Húsvét eseménye, az emberi ész számára felfoghatatlan csodája (de hisz éppen ez a csoda lényege) pedig beragyoghatja az ünneplésünket. Jézus feltámadásával bebizonyította, hogy nem a halálé a végső szó. Ez a test az enyészeté lesz, de új testben, az apostol megfogalmazásában „lelki testben” mi is feltámadunk majd az utolsó napon, s Vele, a mi Urunkkal lehetünk. Ez nem menekülés a jelen problémái elől, de egy hatalmas erőforrás lehet a nehézségekben.

Az emmausi tanítványok bizonyságtétele után az első keresztyén emberek, ha összetalálkoztak így köszöntötték egymást: „Feltámadott az Úr!” – a válasz pedig így hangzott: „Bizonnyal feltámadott!”

Kívánom, hogy töltse be az igazi húsvéti öröm minden kedves Olvasó szívét és életét!

Bodnár Péter ref. lelkész

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Május
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.