A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Közösségépítés a demecseri gyülekezetben-Reformátusok Lapja

Közösségépítés a demecseri gyülekezetben

2007-et a Magyarországi Református Egyház a "közösség évének" nyilvánította. Bár gyülekezetünk kisvárosban él é s a tagjai nagyrészt ismerikegymást, mégis úgy határoztunk, hogya közösség építése terén mi is igyekszünk tenni valamit.

Július 1-re gyülekezeti délutánt szerveztünk a demecseri parkerdőben. A gyülekezeti alkalmon való hirdetés és a plakát mellett igyekeztünk személyes meghívásokkal elérni azokat is, akik csak ritkán jelennek meg gyülekezeti alkalmainkon. A kisváros közelében gondosan kialakított helyre 43-an érkeztünk meg, hogy a természet közelségében , árnyas fák alatt együtt tölthessünk néhány szép órát.

A lelkipásztor köszöntőjében a 133. zsoltárt olvasta fel, melyben arról szól a zsoltáros, hogy Isten oda küld áldást, ahol „együtt lakoznak az atyafia”. Az atyafiság, a testvéri kapcsolat fontos „alkotóeleme” az Isten népe közösségének. Aztán különvonultak a résztvevők és három csoportban (két felnőtt és ifjúsági) a keresztyén élet alapjairól beszélgettek, ami a közösségi (gyülekezeti élet) meghatározója.

Így szó volt Jézusról, mint középpontról, és összetartó erőről, az Igéről, mint közös alapról, amely meghatározza az egymáshoz való tartozást is, magáról a közösségről, mint „egy testről”.

Majd a csoportok beszélgettek az imádságról, mint az Istennel való kapcsolat eszközéről, amely által közelebb kerülhet a hívő ember Istenhez, de egymáshoz i, és végül a szolgálatról, amit a közösség tagjaként lehet és kell végezni. A gyermekekkel eközben két óvónő foglalkozott. Mód nyílt kötetlen beszélgetésekre is. Kismamák cserélték ki tapasztalataikat a gyermeknevelés nehézségeiről és örömeiről, presbiterek beszélték meg az éppen aktuális kérdéseket, az asszonyok cserélték ki gondolataikat. Aztán két csoportra osztva a gyülekezeti délutánon jelenlévőket izgalmas bibliai vetélkedő részesei és nyertesei voltak a megjelentek. Az Ismered-e a Bibliát? – játék, mely a Titus Hitéleti Alapítvány kiadványa, bizony próbára tette az évtizedek óta Szentírást olvasók tudását is. A gyülekezeti délután kora este imádsággal és áldással zárult.  

Bodnár Péter

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!