A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Feltámadott az Úr bizonnyal...- Húsvét 2009

„Feltámadott az Úr bizonnyal…”

 

Ezzel a boldog felismeréssel és bizonyságtétellel tértek vissza az emmausi tanítványok Jeruzsálembe és jelentek meg a tizenegy tanítvány körében.

Szomorúan, csalódva indultak haza még néhány órával azelőtt a fővárosból. Azt remélték, hogy Jézus fogja megváltani a világot, de Ő halott. Megölték, mint egy gonosztevőt. Mennek haza a szívük mély fájdalmával és teljesen kiábrándulva. Néhány asszony beszélt ugyan arról, hogy Jézust nem találták a sírban, de ezt ők nem értik, csak még jobban összezavarta őket.

Hányan vannak ma is, akik szomorúan, vagy összezavartan, csalódottan vagy éppen kiábrándulva készülnek a Húsvét ünnepére. Még keresztyén emberek is lehetnek ilyen lelki állapotban az ünnep előtt. De nem kellene ennek így kennie!

Nagypéntek eseménye valóban lehangoló, ha arról az oldalról közelítjük meg, hogy milyen nagy az ember gonoszsága. Bizony ma is nagy! De Jézus ott a keresztfán, a legnagyobb szenvedések között, akkor, amikor nemcsak a tanítványai, de még a mennyei Atyja is magára hagyta végezte el a legcsodálatosabb munkát ezen a földön. Ez a megváltás csodája. Meghalt, hogy nekünk bűnbocsánatunk legyen, igazi életünk ezen a Földön és örökéletünk Odaát. Aki hittel elfogadja, az már most megnyerte ezt a csodálatos ajándékot.

Húsvét eseménye, az emberi ész számára felfoghatatlan csodája (de hisz éppen ez a csoda lényege) pedig beragyoghatja az ünneplésünket. Jézus feltámadásával bebizonyította, hogy nem a halálé a végső szó. Ez a test az enyészeté lesz, de új testben, az apostol megfogalmazásában „lelki testben” mi is feltámadunk majd az utolsó napon, s Vele, a mi Urunkkal lehetünk. Ez nem menekülés a jelen problémái elől, de egy hatalmas erőforrás lehet a nehézségekben.

Az emmausi tanítványok bizonyságtétele után az első keresztyén emberek, ha összetalálkoztak így köszöntötték egymást: „Feltámadott az Úr!” – a válasz pedig így hangzott: „Bizonnyal feltámadott!”

Kívánom, hogy töltse be az igazi húsvéti öröm minden kedves Olvasó szívét és életét!

Bodnár Péter ref. lelkész

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Június
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!