A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Gyülekezetünk hírei
Gyülekezetünk hírei : Ifjúsági csendesnap - Döge

Ifjúsági csendesnap - Döge

Szeptember 12-én egy verőfényes késő nyári, kora őszi szombat délutánon a mindenség Ura kegyelméből közel száz fiatal engedett a hívó szónak és élt a találkozás lehetőségével. A Titus Hitéleti Alapítvány szervezésében e délután a Szabolcs-Beregi egyházmegye egyik gyülekezetében, Dögében volt az immár hagyományokkal rendelkező ifjúsági találkozó. ref-demecser.gportal.hu/picview.php


A több mint ezer ülőhelyes, gyönyörűen felújított templomban Bodnár Péter a kuratórium elnöke köszöntötte a megjelenteket. A bevezető áhítatot Csegei István esperes tartotta, aki a Máté 13:45-46 alapján beszélt az igazgyöngyről. A példázatból kiemelte, hogy az Isten országa, mint legfőbb érték a fiatalok számára is el van készítve. Keressük, és alázatos szívvel-lélekkel ragadjuk meg – szólította fel az ifjú hallgatókat az esperes.

Ezután a kisvárdai református ifjúság tagjai adták elő az Isten pénze című zenés művet (Tolcsay-Müller-Sziámi ua. című darabja és Dickens Karácsonyi ének című könyve feldolgozása) amelyet Százvai László ifjúsági lelkész személyes jellegű bizonyságtételében a bibliai Bolond gazdag történetéről beszélt. Elmondta, hogy az az ember a bolond gazdag, akinek nincsen lelke. Isten adta a bő termést, de a tulajdonos nem jól élt vele. A keresztyén embernek sokszor az anyagias világban az árral szemben kell úsznia. Figyelmeztette a figyelmes hallgatókat, hogy „Nem érdemes jövendőt tervezni a jövő Ura nélkül!” Végül azt a kérdést tette fel mindannyiunk számára, hogy mi az, amivel a legtöbb időt töltjük?

A szünetben a helyi gyülekezet gazdagon terített asztalokhoz invitálta a résztvevőket. A finomságok elfogyasztása után öt csoportban folytatódott a látottak- hallottak megbeszélése.

A csoportos beszélgetés és imádkozás után a kisvárdai ifjúság a Szabadító rockoratóriumot adta elő, melyet az első előadáshoz hasonlóan a hallgatók viharos tapssal köszöntek meg.

A nap folyamán három teológus éneket tanított és vezetett. A nap moderátora, Bodnár Péterné demecseri lelkész köszönetet mondott a szolgálatot végzőknek. A gyülekezet lelkésze, Terjékné Eszterhai Enikő imádsága után a fiatalok a szívükben sok Igével, énekkel, élménnyel, kezükben pedig egy ajándékkönyvvel távoztak. És azzal a biztatással és reménységgel is, hogy tavasszal a nagyvarsányi gyülekezetben újra találkozhatnak majd egymással.

Bodnár Márta

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Április
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Norina Wallace Írói oldalam    *****    TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit, TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit TÁBLAVERSENY, Fõnyeremény: 500 kredit    *****    Egy angyal ma éjjel elvesztette a szárnyait. A fák között egy bestia éppen áldozatra vár &#8211; FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    MYBOOKCLUB - Ha szeretsz olvasni - MYBOOKCLUB    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek.... - fórumos szerepjáték    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek az értelmezésben, de Neked kell dönteni!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis, 3 év elõre jelzéssel, most csak 2000 Ft. rendeld meg most. Várlak!    *****    Az asztrológián keresztül megismerni az életed könnyen megoldható lehetõségeit és a nehéz idõszakokat, nagyon fontos!!!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Luxus házak, luxus lakások, üzletek, irodák eladóak. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Szeretsz írni? Szeretnél csatlakozni egy remek közösséghez? Érdekes plotok, számos canon karakter! Várunk szeretettel!    *****    A csillagjövõ asztrológia oldalon, júniusban minden megrendelés 2000 Ft. szeretettel várlak. Rendeld meg amit szeretnél!    *****    Létezik egy város Fournemouth, mely otthon nyújt azoknak, akik sehová máshová nem tartoznak - | - Fournemouth - |    *****    agatha-stories - Saját írásaim találhatóak meg az oldalon - agatha-stories    *****    SZEREPJÁTÉK - Újraindult szerepjátékos közösségünk új és régi tagjait keresi - Rose Harbor restart - SZEREPJÁTÉK    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    Szeretnéd tudni, milyen lehetõségeket, fontos információkat rejteget a születési horoszkópod, akkor keress meg, segítek!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!