A Demecseri Református Egyház honlapja
Menü
 
Tudnivalók
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Gyülekezetünk hírei

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Reformációs délután

ref-demecser   

A gyerekeknek a reformáció ünnepén, október 31-én foglalkozást tartottunk, amin tanultunk a nagy reformátorokról, Kálvin Jánosról és Luther Mártonról, barkácsoltunk játszottunk és beszélgettünk.

"Erős vár a mi Istenünk!"

www.ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Ifjúsági csendesnap - Döge

Bodnár Márta   

Szeptember 12-én egy verőfényes késő nyári, kora őszi szombat délutánon a mindenség Ura kegyelméből közel száz fiatal engedett a hívó szónak és élt a találkozás lehetőségével. A Titus Hitéleti Alapítvány szervezésében e délután a Szabolcs-Beregi egyházmegye egyik gyülekezetében, Dögében volt az immár hagyományokkal rendelkező ifjúsági találkozó. ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Tanévnyitó istentisztelet

ref-demecser   

Szeptember van és becsengettek, de ez nem csak azt jelenti, hogy a tanítás elkezdődött, hanem azt is, hogy a hittanoktatás is elindul. Együtt kértünk áldást a következő tanévre a hittanosokkal és a gyülekezet tagjaival.

„Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.” Márk 10:14

ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Hálaadás az esőtetőért

ref-demecser   

Istennek hála a parókiakertben egy esőtetőt tudtunk építeni, amit már a gyermekhéten is nagyon jól tudtunk használni. Alkalmakat tartottunk itt, a gyerekek itt barkácsoltak és étkeztek és itt volt a gyerekhét záró estje is. Ezért adtunk közösen hálát a gyülekezet tagjaival együtt a mindenható Istennek.

Az Úr áldja meg a jókedvű adakozókat az Ő gazdagságának tárházából!

ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Gyermekhét 2009. augusztus 3-7.

ref-demecser   

Augusztus 3 és 7. között gyermekhét volt a gyülekezetünkben. A hét témája AZ IGAZI KINCS volt.  Olyan bibliai személyekről szóltak a történetek, akik valamilyen módon keresték az igazi kincset.  A példázatbeli bolond gazdag nem találta meg, mert nem számolt Istennel és az örökkévalósággal.  A gazdag ifjú majdnem megtalálta, de a vagyona fontosabb volt a számára, mint az örök élet. Máté - a vámszedőből lett tanítvány - megtalálta, hiszenJézus követője lett.  A szegény özvegyasszony pedig továbbadta, mert felismerte, hogy minden az életében Isten ajándéka. A bibliai történetek mellett naponta 2 éneket tanultak a gyermekek, és egy képes bemutató segítségével az 500 éve született Kálvin életével, munkásságával is megismerkedhettek. A keddi aszfaltrajzversenynek nagy sikere volt. Minden nap akadályversenyen mérhették össze a gyremekek a tudásukat és az ügyességüket. A naponta elkészített kivágott, kiszínezett és összeragasztott műveket pedig megmutathatták otthon a szülőknek. A héten 67 gyermek vett részt, akik között 21 felnőtt, illetve fiatal szolgált. Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség! Képek a hétről: ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Kishuta - Gyermek és ifjúsági hét 2009. július 12-17.

ref-demecser   

Lelkes csapat indult útnak július közepén egy igen meleg vasárnap délután, hogy Kishután töltsön el egy szép hetet a Református Egyházközség és a Titus Hitéleti Alapítvány által szervezett táborban. A szülők sokáig integettek a távolodó gyermekek után.

Voltak, akik már ismerősként köszöntötték az üde zöld hegyeket, míg másokra az újdonság varázsával hatott a csodálatos völgy, a telek szélén csordogáló patak.
A hét igen színes programot kínált a gyermekeknek és ifjaknak.
Reggelenként a jól ismert 23. Zsoltárból hangzott a bíztatás. Nekünk gazdag Urunk van, aki mint a jó pásztor a nyájáról, úgy gondoskodik rólunk. Ha hitünkért bántanak, megvéd, ha nehézségekben járunk, erőt ad, ha csüggedünk, akkor bátorít.

KÉPEK A HÉTRŐL: ref-demecser.gportal.hu/picview.php...

Pünkösd-Hittan tanévzáró - 2009. június 1.

ref-demecser   

Pünkösd második napján délelőtt tartottuk a hittan-tanévzárót. Örömünkre szolgált, hogy jónéhány szülő és nagyszülő is részt vett ezen az alkalmon. Az istentisztelet elején Pünkösdről szóló versek hangzottak el a nagyobbak előadásában. Ezután Somogyi Enikő legátus testvérünk szolgálatát hallgattuk meg. Az igehirdetés után  a kisebbek Gerzsenyi Sándor költő verseit mondták el. Az óvodásoktól az elmúlt évben tanult aranymondásokat hallottuk és egy Jézus életéről szóló, mutogatással kísért versikét. Az egész gyülekezet egy pünkösdi gyermekéneket is megtanult. Vitális Zsombor másodikos tanuló trombitajátékában is gyönyörködhettünk, aki a Vezess Jézusunk című éneket játszotta el először egyedül, aztán pedig az egész gyülekezet vele együtt énekelte. Végül imádságban adtunk hálát Istennek a hitoktatás alkalmaiért, és az ehhez Tőle kapott erőért, és kértük a mi Urunk őrző kegyelmét mindannyiunk számára a nyári szünet idejére is. Mindezért EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG! ref-demecser.gportal.hu/picview.php

A Magyar Református Egyház Alkotmányozó Zsinata - 2009. május 22.

ref-demecser   

Az Alkotmányozó zsinat üzenete:
Isten iránti hálával adjuk hírül, hogy ma, 2009. május 22-én, 11.00 órakor a magyarországi, kárpátaljai, délvidéki, erdélyi és partiumi részegyházak aláírták a Magyar Református Egyház Alkotmányát. Ezzel a lépéssel, közel 20 évi fáradozás után, mi, magyar reformátusok évszázados közösségünket ebben a formában juttatjuk kifejezésre. A magyar reformátusság a reformáció évszázadától megtartotta lelki, szellemi egységét. Összetartozásunkat még történelmi viszontagságok és politikai szándékok sem tudták kikezdeni, így a trianoni döntés és 2004. december 5-i népszavazás sem tudta szétzilálni közösségünket. Ezt a közösségünket kifejezi az is, hogy ma együtt ünnepelünk azokkal is, akik már kifejezték csatlakozási szándékukat vagy még ezt idáig nem tudták megtenni.
Ma ezzel a közös alkotmánnyal is kifejezzük és megszilárdítjuk egységünket...www.majus22.org/

Testvérgyülekezeti látogatás - Gyülekezeti délután - 2009. május 8-10.

ref-demecser   

TESTVÉRGYÜLEKEZETI LÁTOGATÁS

Május 6-án három házaspár indult el Hollandiából, hogy meglátogassa gyülekezetünket. Útközben azonban az egyik férfinek egészségi problémái adódtak, ami miatt az egyik autóval vissza kellett térniük Hollandiába. Így aztán csak Magda és Hans érkezett meg Amersfoortból. Nagyon sajnáltuk a történteket, de őket természetesen nagy örömmel fogadtuk. A szombati napon gyülekezetünk néhány tagjával együtt a kisrozvágyi régészeti parkot látogattuk meg, aztán pedig Kishután ebédeltünk. Demecserbe való hazatérésünk után a gyülekezet vezetőségének néhány tagjával együtt folytattunk eszmecserét vendégeinkkel a testvérgyülekezeti kapcsolat jövőjéről. Vasárnap délelőtt vendégeink néhány szót szóltak a gyülekezethez, és átadták az összetartozásunk jelképezését szemléltető szép ajándékot. Vendégeink hétfő reggel indultak el hazafelé a hosszú útra. Isten áldja az amersfoorti gyülekezet életét!

GYÜLEKEZETI DÉLUTÁN

Május 10-én, vasárnap délután 2 órakor a templomban kezdődött a gyülekezeti délután alkalma. Dániel az oroszlánveremben - ez volt a rövid igehirdetés témája, amit Bodnár Péter lelkész tartott. Éneket is tanultunk, aztán pedig meghallgattuk Kiss Gyula polgármester úr köszöntőjét, aki szeretettel üdvözölte a holland testvérgyülekezet küldötteit is. Az alkalom ezután a gyülekezeti teremben és a parókiakertben folytatódott tovább. A gyülekezeti teremben a gyerekek Dánielről néztek meg egy rövid filmet. A felnőttek pedig három csoportban beszélgettek Dániel Isten iránti hűségéről, és arról, hogy a hűség mit jelenet a mi mindennapi életünkben. A csoportokat Bodnár Márta és Bodnár Máté teológusok, Gombos Noémi vallástanár-hallgató és Bodnár Péterné lelkész vezették. A csoportos beszélgetés után akadályverseny formájában lebonyolított játékok következtek. Az egyes csapatokba a jelenlevő gyerekek mellett néhány felnőtt is örömmel csatlakozott. Az alkalmat közös szeretetvendégség zárta. Németh Anita és édesanyja: Német Ferencné presbiter testvérünk főztjét fogysztotta el a több mint 60 résztvevő. Egyedül Istené a dicsőség mindezért! 

Képek: ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Székely- Zenés áhítat - 2009. április 19.

ref-demecser   

2009. április 19-én a székelyi gyülekezet először rendezett zenés áhítatot, amin a gyülekezet néhány tagja is részt vett. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatói szolgáltak, mind áhítattal, evangéliumi énekekkel és bizonyságtételekkel. Énekeljetek az Úrnak hálaadással, pengessetek hárfát a mi Istenünknek! Zsoltárok 147:7ref-demecser.gportal.hu/picview.php

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Újságcikkek
 
Naptár
2021. Május
HKSCPSV
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Ne maradj le semmiről!
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Szeretettel ajánljuk
 
Ennyien láttak már
Indulás: 2006-08-16
 

A horoszkóp a lélek tükre,fontos információk. Májusban,minden megrendelés 1000 Ft. kedvezménnyel vehetõ igénybe. Várlak!    *****    A csillagjövõ oldalon,sok asztrológiai, ezoterikus olvasmány,valamint meditációk és megrendelési lehetõségek találhatók!    *****    Kérdezõ horoszkóp, kötetlen beszélgetés mobilon, vagy messengeren, skypeon 5000 Ft. Szeretettel várlak! Kattints hívj!!!    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban-Sorozatok Áprilisban-Read&Speak Blog-Sorozatok Áprilisban    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM SKAM SKAM    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, horror, blogtippek)    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    A dohányboltos lány új novella. Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Informatika és Informatikus könyvtáros tételek    *****    AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.